trudne
Dawid: zad. 9 Dane są liczby a=(−0,5): 1/3 − 2 1/2 * (−0,8) ORAZ
b=[1 1/4 *(−2 2/3) + 2,1

− 0,7)] *(−1)
a) oblicz , jakim ulamkiem liczby a jest liczba b
b)oblicz ,jakim ulamkiem liczby b jest liczba a
PROSZE O POMOC
24 gru 22:45
Kejt: Dawidzie, czy wrzucasz tutaj swoją całą pracę domową? (:
24 gru 22:51
Dawid: nie
24 gru 22:54
Kejt: jakoś nie wierzę..ale zrobię Ci świąteczny prezent.. niech będzie
| | b | | 19 | | 2 | | 38 | |
a) |
| = |
| *(− |
| )=− |
| |
| | a | | 3 | | 7 | | 21 | |
| | a | | 7 | | 3 | | 21 | |
b) |
| = − |
| * |
| =− |
| |
| | b | | 2 | | 19 | | 38 | |
o ile się nie walnęłam..
24 gru 23:03
Dawid: tam gdzie jest ta buzka to byl znak dzielenia a obok (−0,7)
24 gru 23:18
Kejt: jeśli to wyglądało tak:
2,1 : ( −0,7) to tak właśnie liczyłam..
24 gru 23:19