matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jeśli jest takie równanie:
kamczatka:
jeśli jest takie równanie: 50π=πr
2
*8 /:8 r
2
=6,25 to czemu już π nie ma w wyniku ?
23 gru 22:47
agulka:
powinno być: 50π=πr
2
*8 /:8π
23 gru 22:51
bezendu:
50π=8πr
2
/8
π
50π
r
2
=
8π
r
2
=6,25 r=2,5
23 gru 22:52