matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Hmmm
Justa:
Czesc
jak uprościć ?
4x
2
−1
=? Ja potrafię tylko do tego momentu:
2x
3
+x
2
(2x−1)(2x+1)
2x−1
=
= i co dalej
W OPPOWIEDZIACH jest cos takiego
x
2
(2x+1)
x
2
1
x
2
−4
I nie mam pojęcia skąd to ? Ja bym zostawiła tak jak mam
23 gru 22:31
ICSP:
Błąd w odp
23 gru 22:53
5-latek:
Ale na przyszlosc nie zapominaj o zalozeniu co do mianownika bo masz wyrazenie wymierne
24 gru 00:32