Wyznacz podaną wielkość z danego wzoru:
kamczatka: Wyznacz podaną wielkość z danego wzoru:
h, P=2a2+4ah
23 gru 11:26
Piotr 10: P=2a
2+4ah
4ah=2a
2 − P
| | 2a2 −P | | 2a2 | | P | | a | | P | |
h= |
| = |
| − |
| = |
| − |
| |
| | 4a | | 4a | | 4a | | 2 | | 4a | |
23 gru 11:32
Piotr 10: Ah źle zrobiłem powinno być 4ah=P −2a2 ale dalej sobie poradzisz
23 gru 11:33
daras: błąd
| | P−2a2 | | P | | a | |
h = |
| = |
| − |
| |
| | 4a | | 4a | | 2 | |
23 gru 11:34
daras: za proste to było drogi Piotrze kamczatka powinien sam sobie poradzić od początku do końca
23 gru 11:36
Piotr 10:
23 gru 11:37
kamczatka: ok dzięki
23 gru 11:38