matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Paulina:
Uzasadnij, że liczby
3
√
3
3sin3stopnia
; 3
√
1−cos
2
3stopnia
; (3
cos3stopnia
)
tg3stopnia
są równe. Mógłby mi ktoś pomóc, bo niestety nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Z góry dzięki
22 gru 22:07
cicha noc:
a= (3
3sin3
o
)
1/3
= 3
sin3
o
1−cos
2
3
o
= sin
2
3
o
to b= 3
sin3
o
sin3
o
cos3
o
*tg3
o
= cos3
o
*
= sin3
o
cos3
o
c= 3
sin3
o
a=b=c
22 gru 22:14