matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uproscic
jawa:
1+tgx/1+ctgx wynik tgx
22 gru 11:10
5-latek:
1
1
1sposob to tgx=
lub ctgx=
ctgx
tgx
sinx
cosx
2 sposob to tgx=
i ctgx=
cosx
sinx
22 gru 11:13
czerwono-czarny :
1+tgx
1+ctgx
sinx
1+
cosx
cosx
1+
sinx
cosx+sinx
sinx
sinx
*
=
=tgx
cosx
sinx+cosx
cosx
22 gru 11:17