Proszę o rozwiązanie
Martyna 0: Planimetria.
Dany jest romb ABCD. Prosta poprowadzona przez punkt C przecina bok AD w punkcie E, a
przedłużenie boku AB− w punkcie F w ten sposób, ze AG=2 AF=3. Ile wynosi długości boku rombu?
21 gru 18:54
Bizon:
... a ten punkt
G ... to shoppin
G ...

−
21 gru 19:18
ZKZ: Bizon niektorzy twierdza ze go nie ma

Ze go wymyslono
21 gru 19:24
Bizon:
| |AE| | | |AF| | | 2 | | 3 | |
| = |
| ⇒ |
| = |
| ⇒ 2a=3a−6 ⇒ a=6 |
| a−|AE| | | a | | a−2 | | a | |
21 gru 19:34
Bizon:
... zapewniam Cię
ZKZ ... że:
DOBRA KARTA KREDYTOWA + DOBRA GALERIA = EKSTAZA
chyba, że to nie babeczka −
21 gru 19:38