Proszę o rozwiązanie.
Martyna 0: Planimetria.
Zbadaj czy istnieje kąt ostry, dla którego tg alfa = 3/5 sin alfa=3/4
21 gru 18:49
daras: nie
21 gru 18:51
Bizon:
... planimetria ... powiadasz ...
21 gru 19:22
pigor: ... , nie, bo z założenia :
tgα=
35 /*cosα i sinα=
34 ⇔ sinα=
35cosα i sinα=
34 ⇒
⇒
35cosα=
34 ⇒ cosα=
34*
53 =
54 >1

co jest niemożliwe
z def. sinusa kąta ostrego, jedynki tryg, lub z |cosx|≤ 1.
21 gru 21:27
5-latek: | | 5 | |
cosx= |
| >1 a to jest niemozliwe bo zbiorem wartosci funkcji cos jest przedzial <−1,1> |
| | 4 | |
Wybacz ze powiem to ale zdajesz tyle zadan i to prostych ale nawet nie podziekujesz za
rozwiazanie
22 gru 10:29
Marek :
15 kwi 21:16