matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag monotoniczny
woda:
wykaz ze ciag jest monotoniczny an=n/2n−1
21 gru 16:36
bezendu:
n
a
n
=
2n−1
n+1
a
n+1
=
2(n+1)−1
n+1
a
n+1
=
2n+1
n+1
n
a
n+1
−a
n
=
−
=...
2n+1
2n−1
21 gru 16:38
ZKZ:
a
n+1
−a
n
21 gru 16:40