zalozenie
Wojciech: Mam pytanie jak zapisac zalozenia do tego :
suma kwadratow pierwiastkow rownanaia jest najwieksza :
a ≠ 0
Δ ≥ 0
i co jeszcze
21 gru 12:21
ICSP: x12 + x22 = (x1+ x2)2 − 2x1x2
oraz Δ > 0. Nie widzę nigdzie słówka różnych
21 gru 12:23
Wojciech: ale jak zapisac jest najwieksza x12 + x22 = cpo ?
21 gru 12:25
Piotr 10: ICSP Δ≥0
21 gru 12:25
ICSP: wygłupiłem się z tą Δ
21 gru 12:26
Wojciech: ale jak zapisac jest najwieksza x
12 + x
22 = co tu wpisac po rownma sie
21 gru 12:27
ICSP: Napisałem CI tożsamość. Podstawiając odpowiednio ze wzorów Viete'a dostaniesz pewnie równanie
kwadratowe.
21 gru 12:28