udowodnij tożsamość trygonometryczną
Kamila: udowodnij tożsamość trygonometryczną:
| cos2x | | cosx−sinx | |
| = |
| |
| 1+sin2x | | cosx+sinx | |
usiłowałam rozwinąć lewą stronę ze wzorów na sin2x oraz cos2x.. ale nie mogę dojść do tego co
jest po prawej :<
20 gru 22:16
bezendu:
Ja to widzę tak:
| cos2x | | cosx−sinx | |
| = |
| |
| 1+sin2x | | cosx+sinx | |
| | cos2x−sin2x | |
L= |
| |
| | cos2x+sinx+2sinxcosx | |
| | (cosx−sinx)(cosx+sinx) | |
L= |
| |
| | (sinx+cosx)2 | |
L=P
20 gru 22:34
20 gru 23:00
bezendu:
Witaj
Eta 
kolorek zmieniłaś ?
20 gru 23:01
Eta:
Hej
bezendu ....... a kolorek
choinkowy
20 gru 23:02
bezendu:
Wiem, że przed świętami trudno o czas, ale mogę prosić jutro o pomoc w zadaniach z
kombinatoryki ?
20 gru 23:04
Eta:
Zobaczę czy starczy czasu ...... piekę pierniczki i makowiec i... takie tam

Jak będę, to pomogę
20 gru 23:06
Kamila: Dziękuję pięknie
20 gru 23:06
bezendu:
20 gru 23:07
Eta:
20 gru 23:10