matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x równa sie ?
Lola.:
rozwiąż równanie.
x
2
+ 2x +6
= 1
x
2
20 gru 17:02
matyk:
Pomnóż przez mianownik
Pamiętaj o założeniu: x≠0
20 gru 17:11
Hajtowy:
x
2
+2x+6
=1
x
2
x
2
≠ 0 ⇒ x ≠ 0
x
2
+2x+6
=1 || * x
2
x
2
x
2
+2x+6=x
2
2x+6=0 2x=−6 x=−3
20 gru 20:25