matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
https://matematykaszkolna.pl/strona/1061.html
kamczatka:
Skąd tutaj w pierwszym przykładzie
https://matematykaszkolna.pl/strona/1061.html
ten wynik |x−2|+|6−x|
20 gru 16:07
matyk:
To nie jest wynik. Tam są 3 odrębne przykłady
20 gru 16:12
kamczatka:
i mam pytanie jeszcze do tego przykładu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1115.html
jakby w nawiasie było 2x to wtedy by było |2x−3|=4 ?
20 gru 16:12
john2:
√
(2x − 3)
2
= 1 |2x − 3| = 1 O to chodzi?
20 gru 16:34
kamczatka:
aha o to dzięki
20 gru 22:29