matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x=?
Lola.:
Rozwiąz równanie:
2,5x−1
5
−
x= 0.25+x
4
8
20 gru 16:06
Hajtowy:
pomnóż przez 8
20 gru 16:17
Lola.:
5x−2−5x=2+x −2=2+x −2 −4=x i to nie wychodzi
wynik to −0.5
20 gru 16:24
Lola.:
dobra, sorki ale nie pomnoźyłam x już wiem
20 gru 16:25
Hajtowy:
20 gru 16:31