matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Tomek:
Ile wynosi pochodna z: (10
2x
)' ? To będzie: ((10
2
)
x
)' = (100
x
)' = 100
x
ln 100 = 2 * 100
x
?
20 gru 13:45
asdf:
tez moze byc
20 gru 13:45
Tomek:
Dziękuję więc
20 gru 13:54