Wykresy Funkcji
magnesium: Narysuj wykresy :
a) y =
xlxl
b) y =
√x2 −4 +
√4−x2 +1
Proszę o pomoc, z góry dzięki !
20 gru 08:30
wredulus:
1)
Zaczynamy od dziedziny
Nastepnie rozpisz na przypadki
I juz wykres staje sie banalnie prosty do narysowania
2)
Zaczynamy od dziedziny
I co sie wtedy okazuje

Tak tak .... tak wlasnie wychodzi
Kooooniec
20 gru 08:43
ZKZ: a) x≠0
| | x | |
dla x<0 |x|=−x y= |
| y=−1 |
| | −x | |
b) x
2−4>=0 xnalezy (−niesk −2> suma (<2, niesk)
4−x
2>=0 x nalezy <−2,2>
20 gru 09:39
J: J: A to liczba "0" nie może już być pod pierwiastkiem ?
20 gru 09:45
ZKZ: Alez tak moze byc jak najbardziej. U mnie >=0 oznacza znak ≥ bo jak pisze te zanaki z tej
gornej linijki to zlewa mi sie to wszystko do jednej linikji . Moze znasz sposob aby tego
nie robilo tak
20 gru 09:48
J: Rzeczywiście nie zauważyłem zapisu: " >= "

Co do znaku z "przycisku", to jak na razie
nie znam innego sposobu.Może jest. Użyłeś go zapewne odpisując do mnie i jest zupełnie
czytelny.
20 gru 09:56
ZKZ: Czesc

najgorzej jak pisze i mam uzyc go w ostatniej linijce i wtedy musze uzywac przecisku Enter
zeby oddzielic poszczegolne zdania . Moze ktos jeszcze to przeczyta i poda jakis sposob
20 gru 10:00