funkcja
Goldenfille: Dana jest funkcja f(x)=|x−1|−|x+2|
a)wyznacz zbiór funkcji dla x∊(−∞;2)
b)naszkicuj wykres
17 paź 20:20
Goldenfille: czy ktoś ma pomysł?
18 paź 12:35
Bogdan:
Tu niepotrzebny jest pomysł, tylko wiedza. Takich zadań tu są dziesiątki, nawet dzisiaj
już było podobne, kliknij tu
22886, warto przeszukać forum przed umieszczeniem zadania.
18 paź 12:46
grus-grus: należy rozbić dany przedział na (−∞;−2>U(−2;1>U(1;2)
f(x)=−x+1+x+2= 3 dla x€(−∞;−2>
f(x)=−x+1−x−2= −2x−1 dlax€(−2;1>
f(x)=x−1−x−2= −3 dla x€(1;2)
18 paź 12:53