matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje wymierne
Maciey:
Funkcje wymierne, rozwiąż równanie:
1
x
+
1
3x
= 8 Nie mogłem znaleźć przykładu na stronie
20 gru 01:09
ICSP:
x ≠ 0
1
1
1
+
*
= 8
x
3
x
4
1
*
= 8
3
x
1
8 * 3
=
x
4
1
x =
6
20 gru 01:23
ZKZ:
x≠0
3
1
+
=8
3x
3x
4
=8
3x
4
8
=
3x
1
4*1=8*3x 4=24x dalej potrafisz skonczyc?
20 gru 01:29