matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrazy ciągu
Help:
podaj pięć pierwszych wyrazów ciągu danego rekurencyjnie: a) a
1
=0 a
n+1
=2a
n
b) a
1
=−1
a
n
a
n+1
=
a
n
− 1
19 gru 23:30
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1438.html
19 gru 23:34