wyznacz granice funkcji
Marcin: wyznacz granice funkcji
lim(dazy do 0) 3sin3x/5sin2x
19 gru 20:10
karobert: 9/10
19 gru 20:35
Marcin: a jak to zrobiles?
19 gru 20:40
karobert: reguła de'Hospitala
19 gru 20:47
karobert: jak chcesz więcej, to za godzinę się odezwij
19 gru 20:47
Marcin: czyli ? mozesz to rozwiazac?
19 gru 20:49
Krzysiek: skorzystaj z tego,że:
19 gru 20:50
pigor: ..., np. tak :
| | 3sin3x | | 3*3 | | 2x sin3x | |
lim x→0 |
| = |
| lim x→0 |
| = |
| | 5sin2x | | 5*2 | | 3x sin2x | |
| | 9 | | 2x | | sin3x | |
= |
| lim x→0 |
| * |
| = 0,9*1*1= 0,9 . ...  |
| | 10 | | sin2x | | 3x | |
19 gru 20:50
Marcin: Dzieki wielkie
19 gru 20:52