log
log: a=log2√2
b=log2√3
porównaj
17 paź 19:41
tim: Porównaj, na jakiej zasadzie?
17 paź 19:59
xyz: mogę się podłączyć do tematu?
Wiadomo,że log35=a.Oblicz log95
17 paź 20:11
bla bla:
xyz
log9 5 = log32 5 = 12log3 5 = 12 a
17 paź 20:18
xyz: Dziękuję,ale i tak nie wiem skąd to się wzięło
17 paź 20:23
bla bla:
log
log
2√2=x
2
x=2
12
x=
12
log
2√3=x
2
x=3
12
(
23)
x−12 = (
23)
0
x−
12=0
x=
12
a=b
17 paź 20:24
bla bla: xyz:
kożystałam ze wzoru
loganb=1nlogab
17 paź 20:27
xyz: już wiem

..dzięki
17 paź 20:28
bla bla: nie ma sprawy
17 paź 20:28