matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
paula:
ROZNICA ODWROTNOSCI DODATNIEJ LICZBY NATURALNEJ n i odwrotnosci liczby o 2 wiekszej jest rowna
17 paź 18:40
Eta:
1
1
n+2 −n
2
−
=
=
n
n+2
n(n+2)
n(n+2)
17 paź 18:44
kaz:
1
1
n+2+n
−
=
n
n+2
n
2
+2n
17 paź 18:46
kaz:
chochlik n+2−n
17 paź 18:47