wyznacz te liczby :)
Asiek.: | | 2 | |
stosunek dwóch liczb różniących sie o 35 jest równy |
| . wyznacz te liczby |
| | 3 | |
19 gru 11:06
19 gru 11:13
Asiek.: b−a=35 +a
b=35+a
i podstawić.
b=35+a
i co dalej?
19 gru 11:19
5-latek: Teraz mnoz na krzyz
3a=2(35+a) i wyznacz ztego a i potem wylicz b
19 gru 11:23
Asiek.: dzięki
19 gru 11:27
5-latek: Az sie zaczerwienilem
19 gru 11:28
daras: najtrudniejsze w tym zadaniu było ustalenie, która z liczb jest większa
19 gru 11:37
5-latek: czesc

No tak
19 gru 11:41
J: Ale za to nie było mnożenia "wyrazów skrajnych" przez "środkowe", tylko " na krzyż"
19 gru 11:48