matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
antenka 1985:
mam jedno zadanko rozwiąż: (3/4) do potęgi x+5= (4/3) do potęgi x+1 proszę o pomoc!
17 paź 18:17
bla bla:
3
4
(
)
x+5
= (
)
x+1
4
3
3
3
(
)
x+5
= (
)
−(x+1)
4
4
dasz rade?
17 paź 18:21
antenka 1985:
czy x= −3?
17 paź 19:57
bla bla:
tak
17 paź 20:08
antenka 1985:
wielkie dzięki
17 paź 20:31