matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Mati:
Niech f: [0;2] → R będzie funkcją ciągłą: Jeśli f ' (1)=3 i f ' (1)= 2 to styczna do wykresu funkcji f w punkcie (1;2) opisana jest równaniem y = ? Jak zrobić takie zadanie ?
18 gru 22:29
Mati:
?
18 gru 22:45