może łatwe ale nie łapie
natalia: dla jakich wartości a punkt P=(−1, 4−a) należy do wykresu funkci y=−2x2( ta druga 2 to potęga)
17 paź 17:56
bla bla:
P(x,y)
P(−1;4−a) y=−2x
2
należy podstawić współrzędne punktu p do wzoru.
czyli naszym x jest −1, natomiast y jest 4−a.
poradzisz już sobie
17 paź 17:59
bla bla:
P(x,y)
P(−1;4−a) y=−2x
2
należy podstawić współrzędne punktu p do wzoru.
czyli naszym x jest −1, natomiast y jest 4−a.
poradzisz już sobie
17 paź 18:00
bla bla:
P(x,y)
P(−1;4−a) y=−2x
2
należy podstawić współrzędne punktu p do wzoru.
czyli naszym x jest −1, natomiast y jest 4−a.
poradzisz już sobie
17 paź 18:00