oblicz P(A n B) jezeli wiadomo ze
MM: P (A u B ) = 2/3 P(a) = 1/4 I P (B) = 3/5
b) P (A u B) = 5/12 P(A prim ) = 7/15 i P(B) = 2/5
18 gru 21:18
Eta:
a) P(AUB)= P(A)+P(B)−P(A∩B) ⇒ P(A∩B)= P(A)+P(B) −P(AUB)=......
b) P(A)= 1−P(A')= ...
P(A∩B)= P(A)+P(B)−P(AUB)=.....
18 gru 21:26
krystek: P(AUB)=P(A)+P(B)−P(A∩B) podstaw i wylicz
18 gru 21:26
MM: ale mi nie wychodzi jak w odpowiedzi a) 4/5 np
18 gru 21:42
krystek: zapisz obliczenia , sprawdze
18 gru 21:43
MM: no podstawiam : 1/4 + 3/5 − 2/3 = 15/60 +36/60 − 40/60 = 11/60 ej nie ogolnie zle spojrzałam na
odp to nie ta xd teraz mi sie zgadza
18 gru 21:53
Eta:
18 gru 21:54