pomozcie
paula: jezeli x=7−4√3 i y=2/ 7+4√3 to A 2x=y B x=y C x+y=0
17 paź 17:52
Eta:
Co tu trudnego?
A: 2x = 2(7−4
√3 )
| | 2 | | 2(7−4√3) | | 2(7+4√3) | |
i y= |
| = |
| = |
|
|
| | 7+4√3 | | ( 7+4√3)(7−4√3) | | 49 −48 | |
to: y = 2(7+4
√3)
zatem : A; 2x = y
pozostałe wykaż podobnie
17 paź 18:33
Eta:
odp: A
17 paź 22:31
AROB: Dobry wieczór,
Eto i
Bogdanie.
17 paź 22:33
Eta:
Witaj
AROB
17 paź 22:35
Bogdan:
Dobry wieczór
AROB i
Eto
17 paź 22:39
AROB: Muszę kończyć na dziś. Do jutra. Dobranoc
Eto i
Bogdanie.
18 paź 00:11
Eta:
Dobrej nocy ! Do jutra

Ja też zaraz idę
18 paź 00:13
Bogdan:
Dobranoc
18 paź 00:25