Mata
TERA: (3*108)2
Ile to jest
18 gru 21:00
utem:
=32*1016=9*1016
18 gru 21:10
TERA: ok dziękuje a 0,002*10−2 * 9*1016
18 gru 21:16
utem:
=0,002*1014*9=
=0,002*1000*1011*9=
=2*9*1011=18*1011=
=1,8*1012 postac wykladnicza
18 gru 21:23
TERA: To coś się chyba nie zgadza bo odpowiedzi mam albo 180 * 109 lub 180*1012
18 gru 21:27
utem:
Podaj całe zadanie.
18 gru 21:31
TERA: Zadanie jest fizyczne 1.Energia spoczynkowa masy 2g wynosi?
c=3*108 a wzór z tego co sprawdziłem to E=mc2
18 gru 21:34
TERA: 3*108
18 gru 21:34
TERA: Chyba że jest jeszcze opdowiedz 60 * 106
18 gru 21:39