niepewność standardowa
Adriaczi: mam żyto i jęczmień
pomiary wilgotności w %
żyto
12,9
12,4
12,7
12,9
12,9
Ww=12,86
jęczmień
11,1
11,4
11,4
11,2
11,4
Ww=11,3
wylicz niepewność standardową z jaką wyznaczono średnia wartość wilgotności względnej badanych
zbóż
U(Ww)=√1 przez n(n−1) ∑(W−Ww)2
nad W jest kreska pozioma
18 gru 20:43
Adriaczi: trzeba podstawić do wzoru ale nie wiem co w tym wzorze ma oznaczać W z kreska pionową na górze
Ww to średnia pomiarów
18 gru 20:49
Adriaczi: pomoże mi ktoś
18 gru 21:27
dobra rada:
To możesz zrobić
bimber , tylko kup jeszcze drożdże
18 gru 21:28
Adriaczi: widzę że trafiłem na specjalistę to proszę pomóż mi w tym zadaniu
18 gru 21:32
18 gru 21:36