Coś dla fizyków..
Fizykon: pomoc z fizyki :
1.Energia spoczynkowa masy 2g wynosi?
c=3*108
2.Siła F=150N działa przez czas t=5s na ciało rozpędzając je na drodze s=62,5m od prędkości
v1=0km/h do v1=90km/h . Masa ciała wyrazona w kilogramach wynosi?
3.Ruch harmoniczny ciała opisany jest w układzie SI równaniem X=4sin(IIt+II/2)Faza drgań po
czasie t=1/2s wynosi?
Bardzo proszę o pomoc w tych 3 zadaniach
18 gru 20:42
TERA: To coś się chyba nie zgadza bo odpowiedzi mam albo 180 * 109 lub 180*1012
18 gru 21:26
TERA: Nie tutaj
18 gru 21:27