matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
gosiata:
W trójkącie ABC dane są |∡CAB|=30, |∡ABC|=120, |AB|=12 Wyznacz długość wysokości poprowadzonej z wierzchołka C i pole tego trójkąta.
18 gru 20:29
Bogdan:
Taki rysunek podpowiada rowiązanie
18 gru 20:39