Rozwiąż równanie -Rownania wymierne
Kapel: | | 3−x | | 5x | |
B) |
| − |
| =0 |
| | 4x2+4x+1 | | 2x+1 | |
18 gru 20:21
18 gru 20:23
Kapel: Moze jestem ulomny albo cos , ale w ogole nie bylo mnei na tych lekcjach , i nie widze na
tej tronie rozwiazania
18 gru 20:26
Kapel: Pomocy bo nie widze na tej stronie roziwazan
18 gru 20:43
bezendu:
Tam masz jak je rozwiązywać takie równania, a rozwiązać masz sam.
18 gru 20:47
Hajtowy: a)
Dziedzina:
1−x
2 ≠ 0 ⇒ 1 ≠ x
2 ⇒ x ≠ 1 ⋀ x ≠ −1
1+x ≠ 0 ⇒ x ≠ −1
D=R−{−1;1}
| 1(1+x) + 1(1−x2) − 2(1−x2)(1+x) | |
| =0 |
| (1−x2)(1+x) | |
Zrób z licznikiem porządek

Później zamień to na mnożenie.
Wylicz "iksy"
Rozważ rozwiązanie z dziedziną.
Podaj rozwiązanie
Dziękuję dobranoc, idę spać
18 gru 21:00