wyznacz parametr m wielomianu w(x)=m^2x+m+1 jeśli wiadomo że jego miejsce zerowy
Łukasz: wyznacz parametr m wielomianu w(x)=m
2x+m+1 jeśli wiadomo że jego miejsce zerowym jest liczba
−2
nie wiem czy dobrze zrobiłem podstawiłem −2 pod x i wyliczyłem delte ale czy delta to sa
parametry m

?/
18 gru 20:13
Kejt: nie, policz miejsca zerowe(początek jest ok) wtedy będziesz miał parametry m1=... m2=...
18 gru 20:16
Łukasz: znaczy no miejsca zerowe z delty o to mi chodziło źle napisałem
18 gru 20:17
Kejt: no to tak, to są Twoje parametry.
18 gru 20:38