układy równań
xyz:
1. Dana jest funkcja liniowa f(x)=x−5.
a) Naszkicuj wykres funkcji g, określonej wzorem g(x)=|f(x)|.
b) Rozwiąż graficznie równanie f(x+2)=g(x).
c) Wyznacz wartość a tak, aby wykresy funkcji liniowych f i h, gdzie h(x)=(2a+1)x+3,
przecięły się w punkcie o odciętej x=1.
d) Sprawdź, czy punkt A(0, 4) należy do wykresu funkcji g.
2. Suma sześcianów dwóch liczb, z których jedna jest dwa razy mniejsza od drugiej, jest równa
27√2, oznacz te liczby, zapisz je w najprostszej postaci.
18 gru 18:33
bezendu:
A wkład własny przewidujesz czy raczej nie ?
18 gru 18:39
xyz:
5 zadań, które wiedziałem jak zrobić to zrobiłem, ale w tych 2 nie wiem jak to obliczyć
I w zadaniu 1 nie musicie robić podpunktu 'a', bo już zrobiłem.
18 gru 18:51