..
zaneta: ile wynosi zbior rozwiazan rownania x2−x/x
18 gru 18:16
Kaja: tylko że to co napisałaś to nie równanie
18 gru 18:17
zaneta: x2−x/x=0
18 gru 18:51
Kaja: zał. x≠0
x2−1=0
(x−1)(x+1)=0
x=1 lub x=−1
18 gru 18:53
zaneta: skad ci sie wzielo 1?
18 gru 18:57
18 gru 18:59
zaneta: x2 tez jest dzielony przez x nie wiem czy to ma znaczenie nie wiem jak to poprawnie napisac
18 gru 19:01
18 gru 19:08
zaneta: a moge w 2 linijce wyciagnac x przed nawias a nastepnie skrocic z mianownikiem tego x ?
18 gru 19:15
Kaja: tak, o ile dobrze rozumiem o co ci chodzi
18 gru 19:22
kasia: dzieki za pomoc
18 gru 19:28
kasia: tez potrzebowalam tego zadania
18 gru 19:28
Kaja:
18 gru 19:29
zaneta:
18 gru 19:29