matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Monotoniczność ciągu.
kiwikiwikiwi:
3n+6
9
an=
wyszedł mi wynik an−an+1=
czyli ciąg jest rosnący
2n+1
2n+1* 2n+3
i drugi przykład
2n+3
1
an=
wynik an−an+1=
czyli ciąg też rosnący
3n+4
3n+4* 3n+7
mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze?
18 gru 18:02
kiwikiwikiwi:
Prosiłbym o pomoc.
18 gru 18:47