matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
oktan:
Rozwiąż równanie: 1) x+3=4−
√
7
x 2) 4x −
√
6
=
√
6
x − 3
18 gru 16:57
utem:
1) x+
√
7
*x=1 x*(1+
√
7
)=1 /*(1−
√
7
) x*(1−7)=1*(1−
√
7
)
1−
√
7
x=
−6
2) podobnie, poradzisz sobie?
18 gru 17:06
oktan:
tak, dziękuje
18 gru 17:08