matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
hoop:
GRANICA FUNKCJI. czy dobrze to obliczyłem!?
cosx−1
∞
−sinx
0
lim
= [
]=
=
= 0 ?
x
∞
1
1
x−>0
−5x
3
−x
2
+1
x
3
(−5−1/x + 1/x
3
)
∞
lim
=
=
= ∞
2x
2
−1
x
2
(2−1/x
2
)
2
x−>∞
x
2
+1
1
x
2
(1+
)
x
2
1
lim
=
=
= 0
2x
4
−x
2
+5
1
5
x
4
(2−
+
)
x
2
x
4
∞
x−>∞ proszę o sprawdzenie i napisanie mi co robię źle, ponieważ jestem pewny, że są jakieś błędy
18 gru 16:37
Patryk:
w 2 −
∞
18 gru 16:56
hoop:
dzięki
a pierwsze mam dobrze ?
18 gru 17:06
Patryk:
tak
18 gru 17:06