ree
kama: Dany jest zbiór
A={1
78;
√2; (
1649)
−12 ;
π3 ; 1,(74) ; 1; −6; π }
a) Wypisz liczby calkowite , naturalne, wymierne i niewymierne, ktore naleza do zbioru A.
b)ustaw liczby wymierne nalezace do zbioru A w kolejnosci od najmniejszej do najwiekszej.
Prosze o rozwiazanie bo jestem kiepska z matmy
18 gru 16:09
kama:
18 gru 16:19
^Bartek^: ale po co Ci rozwiązanie ? Przeczytaj dejinicje lib całkowitych,naturalnych... i wtedy to
zrobisz.
Po co ci gotowe zadanie ....
18 gru 16:20
^Bartek^: widzisz zamiast czegos sie nauczyc to szukasz emotek
18 gru 16:20
utem:
| | 16 | | √49 | | 7 | |
( |
| )−12= |
| = |
| |
| | 49 | | √16 | | 4 | |
| | 7 | | 15 | | 16 | | 7 | |
{1 |
| = |
| ,( |
| )−12= |
| :1,(74);1;−6}∊W |
| | 8 | | 8 | | 49 | | 4 | |
{1,−6}∊C
b) potrafisz? Zaznacz na osi liczbowej.
18 gru 16:27
kama: utem dzieki
18 gru 16:29