Dane są zbiory
Adam97: Proszę o pomoc przy tym zadaniu.
Dane są zbiory
a) A=<−2,3) B=<2,5)
b) A=<−3,0> ∪ (5,7) B=<−4,−2> ∪ (3,6)
c) A=(−1,1) ∪ (2,4) B=<−2,0) ∪ (3,5>
d) A=(−∞,−3> ∪ <5,∞) B=(−4,6)
Wyznacz A ∪ B, A ∩ B, A − B, B − A
Wyznacz część wspólną zbiorów B i N, gdzie N oznacza zbiór liczb naturalnych.
18 gru 13:50
PW: Rysuj − zaznacz na osi liczbowej A oraz B (na tym samym rysunku) i odczytuj:
A ∪ B to zbiór tych x, które należą do pierwszego lub do drugiego zbioru
A ∩ B to zbiór tych x, które należą jednocześnie do A i do B
i tak dalej.
18 gru 13:57
Adam97: Dziękuję
18 gru 14:12