granica
lolek: Udowodnic ze granica ciagu an = U {n+1}{n+2} jest liczba 1
18 gru 09:52
5-latek: najbardziej prosta granica do policzenia
Dziel licznik i mianownik przez najwyzsza potege w mianowniku
Wiecej czasu zajelo mi napisanie tego niz policzenie tej granicy
18 gru 09:55
lolek: Nie ogarniam, napisz
18 gru 09:57
5-latek: Nie zartuj
| | | | 1+0 | |
lim przy n dazy do nieskonczonosci |
| = |
| = ile ... |
| | | | 1+0 | |
| | stala | |
Student podstawowy wzor |
| = ile ? |
| | nieskonczonosc | |
18 gru 10:02
5-latek: PIszesz kolokwium?
18 gru 10:03