łatwe zadanko
Beata: Cześć

Mam do Was pytanko:
Skoro 3 * 3 = 9
to dlaczego jeśli od pierwszej 3 odejmiemy 0.1 a do drugiej dodamy czyli: 2.9 i 3.1. To z
mnożenia otrzymujemy:
2.9 * 3.1 = 8,99
Coś tu jest chyba nie tak
17 gru 23:27
tośka: bo suma a mnożenie to dwie różne kwestie
17 gru 23:28
zombi: Bo
x*x ≠ (x−y)(x+y)
x2 = x2 − y2 a jeśli y≠0 wtedy nie dostaniemy równości.
17 gru 23:28
tośka: w tym przypadku różnica. i Twoje pytanie w tym momencie jest bezsensowne
17 gru 23:29
tośka: no własnie
17 gru 23:29
Beata: dziękuję
17 gru 23:29