matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.wymierna przeksztalcanie
wtf:
x
1
Jak taki wykres
sie przeksztalcalo do postaci 1 −
?
1+x
x+1
Bo tak chyba najlatwiej narysowac
17 gru 23:05
ICSP:
x
x + 1 − 1
x+1
−1
1
=
=
+
= 1 −
1 +x
x+1
x+1
x+1
x+1
17 gru 23:06
bezendu:
x
f(x)=
D=R\{−1}
x+1
x+1−1
f(x)=
x+1
1
f(x)=1−
x+1
17 gru 23:07