matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź czy równość jest tożsamością trygonometryczną :) Proszę o pomoc :)
Paula:
1+sin4x
1+tg2x
=
cos4x
1−tg2x
17 gru 21:58
ICSP:
1 + sin4x
(sin2x + cos2x)
2
L =
=
=
cos4x
(cos2x − sin2x)(cos2x + sin2x)
sin2x + cos2x
1 + tg2x
=
=
= P
cos2x − sin2x
1 − tg2x
Oczywiście gdy cos4x ≠ 0
17 gru 22:11