matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytan
jan:
czemu mając b
2
=a
2
−d
2
b=
√
a
2
−d
2
a nie b=
√
a−d
?
17 gru 21:45
Marcinek:
a skąd to drugi w o ogóle Ci się wzięło ? jak masz pierwiastek to możesz go skrócić z potęgami ale wtedy będzie b=|a−d|
17 gru 21:52