matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaa
Martysia:
√
3
cosx − sinx = 0
17 gru 21:01
krystek:
podziel przez 2 i zastosuj wzór sin(α−β)
17 gru 21:06
Eta:
Dzieląc równanie obustronnie przez
2
√
3
1
*cosx−
*sinx= 0
2
2
π
π
sin
*cosx− cos
*sinx=0
3
3
π
sin(
−x)=0
3
dokończ ..
17 gru 21:11