1-log24(3)/log24(2)
reew: 1−log24(3)/log24(2)
17 gru 20:49
reew: [1−log24(3)]/log24(2)
17 gru 20:50
Hdhd:
20 lis 11:28
Aruseq: O ile dobrze rozumiem 24 to podstawa logarytmu. W takim razie:
| 1−log243 | | 1 | | log243 | |
| = |
| − |
| = log324−log23 = |
| log242 | | log243 | | log242 | |
log
3(3*8)−log
23=log
33+log
38+log
23=1+3log
32+log
23
Chyba niczego sensownego z tym już nie zrobimy
20 lis 13:51
piotrek:
| log2424−log243 | | log248 | | 3log242 | |
| = |
| = |
| = 3 |
| log242 | | log242 | | log242 | |
20 lis 14:13