Mógłby mi ktoś pomóc, co mam zrobić w tym momencie?
Dembele: Mógłby mi ktoś pomóc, co mam zrobić w tym momencie?
Wykaż, że funkcja f(x) = −3x2 jest malejąca w przedziale <0,∞).
Zał.
x2 − x1 > 0
f(x2) − f(x1) = −3x22 + 3x12 =
17 gru 20:20
daras: ja w tym momencie piję

i nikt mi nie musi pomagać

czego i wam wszystkim przed świętami życzę
17 gru 20:22
zombi: = −3(x22 − x12) = −3(x2 − x1)(x2 + x1)
Teraz odpowiedz sobie na pytanie, czy to wyrażenie jest dodatnie czy ujemne. Radziłbym się
zastanowić, jakich znaków są wyrażenia
(x2 − x1) oraz (x2 + x1)
17 gru 20:25
Dembele: −3 + 3 = −3?
17 gru 20:28
Dembele: Chodzi mi oto (pomijając x) −3x22 + 3x12 =
17 gru 20:32