matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fa
Ania:
Pochodna [ x − arctg(2x) ]` = 0 ?
17 gru 20:12
zombi:
1
1
(x') − (arctg(2x))' = 1 −
* (2x)' = 1 −
* 2 = ...
1+(2x)
2
1+(2x)
2
17 gru 20:21
daras:
Aniu, ty chyba masz wyznaczyć jej miejsca zerowe
17 gru 20:25